A Juneda, ha inaugurat avui el centre de Teràpia Eqüestre i Zoooteràpia de La Manreana, dirigit a persones amb discapacitats o en situació de risc d’exclusió social

 

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, acompanyat del director dels Serveis Territorials del DAR a Lleida, Joan Gòdia, ha inaugurat aquest migdia, a Juneda, el Centre de Teràpia Eqüestre i Zooteràpia de la Fundació La Manreana. A l’acte, també han assistit Jaume Graus, president de la Fundació La Manreana, i l’alcalde de Juneda, Antoni Vllas.

La Manreana és una granja escola que va obrir les portes el 2007 a Juneda. Són dues cases de colònies situades en una antiga masia adaptada per acollir-hi tot tipus d’estades i disposa d’un hivernacle i d’una granja amb tot tipus d’animals. Gràcies a aquesta iniciativa, dos anys més tard, es va crear la Fundació La Manreana, que té com a principals destinataris les persones amb discapacitats i tots aquells amb risc d’exclusió social. Entre les seves activitats, destaquen:

– Intervenció psicoeducativa assistida amb cavalls

– Hipoteràpia

– Teràpia amb animals/zooteràpia

– Activitats lúdiques amb cavalls

– Tallers adaptats de granja escola (llet i derivats, elaboració de pa, hort, derivats del porc…)

 

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha donat suport a la construcció del Centre de Teràpia Eqüestre i Zooteràpia de la Fundació La Manreana, mitjançant els ajuts LEADER. En concret, l’entitat ha comptat amb ajuts Leader per a dur a terme millores d’accessibilitat de la granja escola (22.779,17 €) i per a la construcció de l’esmentat centre (141.284 €).  En total, una aportació del DAR de 164.063 euros per impulsar aquesta oferta de serveis dirigida a persones amb discapacitats i en situació de risc d’exclusió social.

Durant la inauguració, el conseller Llena s’ha mostrat impactat per la il·lusió del personal de la Fundació i per les persones implicades en el projecte. Segons ha manifestat, “transmeten il·lusió amb la feina que estan fent i tenen una gran vocació per ajudar a la gent”. El conseller ha dit que la comarca de Les Garrigues té material humà, unes llavors que són els projectes, i l’Administració ha de fer el possible perquè els projectes puguin tirar endavant, aportant instruments.

El conseller també ha volgut traslladar als assistents a la inauguració que el Govern ha fet feina i l’ha fet ben fet a la comarca, En aquest sentit, ha mencionat que un repte pendent és aconseguir que l’oli de Les Garrigues es comercialitzi mitjançant una única empresa com està fent la DO Pera de Lleida, i ha dit que treballarà perquè això sigui possible.

Notícia original de premsa.gencat.cat | El conseller Llena lloa la Fundació La Manreana per la seva gran vocació per ajudar la gent

 


Leave a Comment