El Parc de la Infància i la Joventut de Lleida, el Cucalòcum, organitza en la seva 25ena edició mitja dotzena d’activitats socials i solidàries que es combinen amb la diversió per als més petits. Fins el 4 de gener, els visitants poden trobar espais destinats a explicar i finançar les campanyes de Pallassos sense Fronteres, l’estand de Creu Roja on es promou la recollida de joguines per a famílies sense recursos, tallers de l’Associació Espanyola contra el Càncer sobre alimentació sana o els “tombs solidaris” a cavall per finançar accions de zooteràpia. A més, Protecció Civil i l’associació sense ànim de lucre DYA (Detente y Ayuda) ensenyen nocions bàsiques d’actuació en cas d’accident i a partir de dissabte al Cucalòcum també s’hi podran portar aliments infantils ja que serà una de les seus de la recollida solidària que ha organitzat a Federació d’Associacions de Veïns (FAV) de Lleida amb el suport del Banc dels Aliments com a prèvia a la cavalcada de Reis.

El parc dedica dos espais a l’ONG Pallassos sense Fronteres: l’estand on els mateixos membres de l’entitat difonen la tasca que desenvolupen en diversos països del món i el Gol Solidari, la recaptació del qual va destinada a finançar l’expedició que Pallassos sense Fronteres farà el mes de febrer als emplaçaments de Bòsnia amb població desplaçada siriana. L’Associació Espanyola Contra el Càncer Lleida (AECC) desenvolupa entre la canalla diversos tallers amb l’objectiu final de difondre la problemàtica dels malalts de càncer i els beneficis d’una alimentació sana, i molt específicament els beneficis de la fruita. Creu Roja disposa també d’un petit estand on els voluntaris informen sobre la tasca que desenvolupa l’organització i promouen a través del repartiment de fullets la recollida de joguines noves educatives no bèl·liques ni sexistes per a famílies sense recursos. Per la seva banda, la Fundació La Manreana proposa als visitants “tombs solidaris” (passejades a cavall per als infants) a canvi d’un euro. Els ingressos derivats d’aquesta acció van destinats a subvencionar les accions de zooteràpia per a persones (infants i adults) amb discapacitat que es desenvolupa al centre eqüestre. La Fundació La Manreana treballa per millorar la qualitat de vida de grups minoritaris i/o en risc d’exclusió social (infants, discapacitats, etc.) mitjançant la teràpia eqüestre (zooteràpia amb cavalls). D’altra banda, Protecció Civil i l’associació sense ànim de lucre DYA (Detente y Ayuda) ensenyen als visitants del parc algunes nocions bàsiques d’actuació en cas d’accident, com la RCP (reanimació cardiopulmonar bàsica) i —als adults— el funcionament del desfibril·ladors.Recollida solidària d’aliments infantilsCal recordar també que el Camarlenc visitarà el parc i rebrà les cartes dels nens i nenes el dissabte, dia 2 de gener, a les 11 h. Coincidint amb aquest acte, el parc es convertirà en una de les seus de la recollida solidària d’aliments infantils organitzada per la Federació d’Associacions de Veïns (FAV) de Lleida amb el suport del Banc dels Aliments. Els productes estan destinats a atendre les necessitats de les famílies amb problemes econòmics. La 25a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 10a edició de Cucaesport ofereixen una cinquantena d’activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.

 

Notícia original de www.vilaweb.cat | El Cucalòcum de Lleida organitza mitja dotzena d’activitats solidàries combinades amb la diversió per als més petits


Leave a Comment